Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdagmiddag 12 december een werkbezoek gebracht aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven.

Het bezoek stond in het teken van de Nederlandse maakindustrie. De Koning bezocht MTA, bedenker en bouwer van mechatronische machines en systemen  en Huijbregts Groep, verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie.

Het werkbezoek startte bij high tech-bedrijf MTA. Als systeemleverancier ontwikkelt en produceert MTA mechatronische modules en systemen. Machines waarop paspoorten of ID-kaarten worden gepersonaliseerd, systemen voor het aanbrengen van een krimpfolie op verpakkingen en modules voor industriële 3D metaalprinters zijn enkele voorbeelden. Daarbij maakt de eigen ontwikkelafdeling van MTA het mogelijk om samen met klanten vanaf de ideefase compleet nieuwe systemen te ontwikkelen om ze vervolgens zelf seriematig te kunnen produceren. Zo slaat MTA een brug tussen ontwikkeling en serieproductie. De Koning werd rondgeleid over de werkvloer en sprak er met verschillende bedrijven over samenwerking in de keten van ontwikkeling naar productie.

Aansluitend ging de Koning naar Huijbregts Groep. Dit familiebedrijf heeft een geavanceerd productieproces ontwikkeld voor het mengen van poeders voor de voedingsmiddelenindustrie. Met intensieve zorg voor recepturen en voedselveiligheid worden de grondstoffen verwerkt tot homogene poedermengsels in verpakkingen op maat naar wens van de klant.

Huijbregts Groep maakt zich sterk voor talentontwikkeling: in samenwerking met ROC Ter AA en omliggende bedrijven is er een eigen bedrijfsschool, waar medewerkers worden opgeleid tot procesoperator. Aan niet-Nederlandse medewerkers worden taalcursussen gegeven. 

De Koning werd rondgeleid door de innovatieve mengfabriek. Tot slot sprak hij met begeleiders en studenten over talentontwikkeling in de maakindustrie.