Van bijbaan naar stage

Een bijbaan naast je studie; veel studenten werken in de Horeca of supermarkt, maar er zijn zeker ook andere mogelijkheden. Misschien zoek je wel iets dat aansluit bij je studie of ben je toe aan iets anders. Het mooie hiervan is dat je van je bijbaan kan doorstromen naar een leuke stage die bij jou past. Zo doen we dat ook bij Huijbregts Groep!

De meeste studenten kennen het wel, het is tijd om een stageplek te zoeken, maar waar begin je? Aan de ene kant, krijgen studenten verschillende eisen mee waaraan het stagebedrijf moet voldoen: Een jaar, een half jaar of 3 maanden, het onderwerp van de stageopdracht en of het een meeloopstage wordt om werkervaring op te doen of een afstudeerstage waarbij uitgebreid onderzoek gedaan moet worden. Aan de andere kant, vinden bedrijven het soms lastig om precies aan deze eisen te voldoen. Dit maakt het allemaal moeilijker voor leerlingen om een stageplek te vinden. Hoe mooi is het om dan een bijbaan te hebben bij een bedrijf waar jij ook een passende stageplek zou kunnen vinden! Dat maakt de zoektocht wat gemakkelijker.

Bijbaan bij Huijbregts Groep
Bij Huijbregts Groep zijn er verschillende mogelijkheden voor een bijbaan. Zo werken er bij ons 15 studenten in de productie, logistiek, bij de technische dienst en op aanvraag ook bij andere afdelingen zoals op de afdeling Communicatie. De invulling van deze bijbaan wordt samen met de student besproken. Sommige studenten werken in de avondploeg en komen na school om wat extra uurtjes te werken, anderen hebben niet elke dag les en komen op hun vrijdag dag(en) werken en dan zijn er nog de studenten die graag in de zomer wat bij willen verdienen.

Stage bij Huijbregts Groep
Wij zijn erg blij met onze werkstudenten en wanneer zij op zoek zijn naar een stage voor school, bieden wij hen graag deze mogelijkheid. Dit kan binnen dezelfde afdeling zijn als waar zij hun bijbaan uitvoeren, maar we kijken ook naar de mogelijkheden om stage te lopen op een andere afdeling wanneer deze beter aansluit bij de studie. Geen bijbaan bij Huijbregts Groep, maar wel geïnteresseerd in een stage bij ons? Natuurlijk kan dat! Stagiaires zijn bij ons van harte welkom. Huijbregts Groep stelt hiervoor geen profielen op, wij leren jou liever eerst kennen en gaan dan kijken waar jij het beste tot je recht komt. Dus stuur vooral een open sollicitatie in!

Werkbeleving van Stagiair en werkstudent Jeroen van der Klip
Via via hoorde Jeroen van een bijbaan bij Huijbregts Groep. Zo begon hij in de avondploeg van de productie en al snel werd hij door collega’s gevraagd bij de Technische dienst te komen werken wat nog beter aansloot bij zijn studie Mechatronica. Ondanks dat er genoeg vacatures zijn in de Mechatronica branche besloot Jeroen ook zijn afstudeerstage te lopen bij Huijbregts Groep. “Er is veel vrijheid en alles is aanwezig voor een goed stage”. Daarnaast raadden zijn collega’s hem aan om dit bij Huijbregts Groep te doen. Zelf hadden zij hier ook een positieve ervaring mee opgedaan.
Voor zijn proef van bekwame moet Jeroen een project doen waarbij verschillende pilaren, zoals mechanica, elektrotechniek en software tot zijn recht komen. Zo is hij ook veel bezig met programmeren en dat is nu net hetgeen wat hij het leukst vindt om te doen naast 3D-tekenen. Naast zijn stageopdracht werkt Jeroen nog steeds in de avondploeg van de technische dienst waar hij zich voornamelijk bezighoudt met preventief onderhoud . “Stage lopen, werken en naar school gaan tegelijkertijd is al zwaar genoeg, dus hoe fijn is het als je bijbaan en stage dan op dezelfde plek zitten, dat scheelt een hoop tijd”. Wat hij hierna gaat doen? Per 1 september zal Jeroen fulltime bij Huijbregts Groep komen werken en daar zijn wij erg blij mee!