Blog Supply Chain bij Huijbregts Groep

Samen met onze klanten leggen wij een customer journey af. In de basis werkt dit proces voor iedere klant hetzelfde, maar aanvullend passen wij onze samenwerking zo goed mogelijk aan op de wensen van de klant. Deze procedure delen wij op in 2 fases: 1. Van contact tot contract; en 2. Van order tot uitlevering. In deze blog focussen we op fase 2, waarin de Supply Chain een grote rol speelt.

Verantwoordelijkheden Supply Chain
Bij Huijbregts Groep is de Supply Chain afdeling gekoppeld aan de orderafdeling. Samen zijn zij verantwoordelijk voor alle stappen tussen het aannemen van de order en het uitleveren van de order. Omdat Huijbregts Groep een deel overneemt van het productieproces van haar klanten zien wij onszelf als externe afdeling van de klant. Wij hebben informatie  met betrekking tot planning, voorraden en onze productie die nuttig is voor de klant en vice versa en zo kunnen wij samen het complete proces waarborgen. Hierdoor kunnen we de leverbetrouwbaarheid voor de klant verzekeren in de meest brede zin. Daarnaast kunnen we door dit complete beeld beter adviseren over hoe we efficiënter en effectiever te werk kunnen gaan voor de klant.

Werken als Stock Control Manager bij Huijbregts Groep
Als medewerker op deze afdeling kom je in een divers team terecht. Dit zorgt ervoor dat je met de meest brede vragen bij een collega uit je team terecht kan; dat is fijn omdat iedere dag er anders uitziet. Wat doet een Stock Control manager nu precies bij Huijbregts Groep? Heel makkelijk gezegd zorgt hij of zij ervoor dat alle grondstoffen die nodig zijn voor de mixen van onze klanten op het juiste afgesproken voorraadniveau zijn en blijven. Maar dat is nog niet alles, zo borg je de afspraken (over o.a. levering en minimale voorraden) die gemaakt zijn, analyseer je de gegevens en optimaliseer je de voorraden. Deze voorraadniveaus bepaal je samen met de klant waar je dagelijks contact mee hebt net zoals met de leveranciers. Echter, afspraken moeten ook intern doorgevoerd worden en daarom werk je als Stock Control Manager samen met verschillende afdelingen zoals QC, order en Customer Service. Nieuwsgierig naar meer over deze rol? Check onze vacatures!

Persoonlijke ervaring Luuk van Loenhout
Afgelopen jaar begon Luuk van Loenhout als Supply Chain Medewerker bij Huijbregts Groep. Luuk studeert Supply Chain Management, maar hij wist niet zo goed wat hij precies wilde en daarom besloot hij eerst een tijd te gaan werken voordat hij verder ging met zijn studie. Het leuke aan zijn werk vond hij dat hij snel moest kunnen schakelen door de diversiteit aan mails, maar ook de waardering van de klant die hij hierdoor kreeg. “Het is mooi als je ziet wat de consequenties zijn van jouw handelen, je ziet het resultaat namelijk echt terug”. Sommige vragen zijn snel op te lossen, maar anderen vergen meer onderzoek. Het is dan ook mooi om erin te duiken en terug te komen met een goed antwoord. “Vergis je niet”, zegt Luuk, want het is ook uitdagend op deze afdeling omdat alle klanten anders in elkaar zitten en ook ons systeem complex kan zijn. Maar, “als je het eenmaal onder de knie hebt, dan werkt het ook”  en daar helpen alle collega’s graag bij. Dit schooljaar heeft Luuk zijn studieboeken weer uit de kast gehaald. Hij is bezig met het schrijven van zijn scriptie en we zijn blij dat hij daarnaast nog wat uren bij Huijbregts Groep werkt. Nadat hij dit succesvol heeft afgerond, zal hij vast op onze Supply Chain afdeling gaan werken. Word jij zijn nieuwe collega?