Het grootste compliment voor een werkgever

Fijne collega’s, meer uitdaging en een fijne bedrijfscultuur. Dat zijn allemaal redenen voor medewerkers om terug te keren naar hun oude werkgever. Alhoewel dat voor sommigen gek klinkt, komt het bij Huijbregts Groep bijna elk jaar voor.

Redenen om weg te gaan
De reden van medewerkers om een bedrijf te verlaten hoeft zeker niet altijd negatief te zijn. Misschien is het wel je eerste baan en ben je nieuwsgierig naar andere bedrijven. Anderen kiezen ervoor om een andere weg in te slaan of willen een nieuwe sector uitproberen. Echter, het komt ook voor dat medewerkers meer uitdaging nodig hebben die de huidige werkgever niet kan bieden. Dit zijn redenen om een bedrijf te verlaten ondanks de leuke collega’s en de fijne bedrijfscultuur.

Duurzame relaties bij Huijbregts Groep
Bij Huijbregts Groep streven we naar duurzame relaties met onze medewerkers. Dit betekent dat we graag inzetten op het behoud van medewerkers. Met dit idee is de Huijbregts Groep bedrijfsschool opgezet, wat onder anderen interne taallessen aanbiedt. Daarnaast biedt Huijbregts Groep externe opleidingen aan op verzoek van medewerkers. Op deze manier kunnen zij zich ontwikkelen binnen het bedrijf en gaan we telkens op zoek naar de gewenste uitdaging voor hen, zodat zij bij het bedrijf kunnen blijven.

Naast het bieden van deze ontwikkelingen is het belangrijk dat medewerkers goed in hun vel zitten en dat er een goede relatie is tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen collega’s onderling. Als medewerkers van Huijbregts Groep er voor kiezen om ergens anders te gaan werken, gaan ze meestal met een goed gevoel weg. Vaak houden zij nog contact met oud-collega’s en zo gebeurt het dat zij later wel weer eens op de koffie komen. Zo is het ook gegaan met Monique Elders-Hurkmans. Wij zien haar terugkomst als een groot compliment en een enorme aanwinst voor ons bedrijf.

Het persoonlijke verhaal en de ervaring van terugkomen bij Huijbregts Groep
12,5 Jaar geleden solliciteerde Monique voor de rol productiemedewerker, maar haar leidinggevenden zagen direct het potentieel in haar om teamleider te worden. Eigenlijk kwam Monique net iets te vroeg, of was het misschien wel precies op tijd? In die periode werd onze grootste productiehal namelijk gebouwd waar zij later teamleider zou worden. Hier werkte Monique altijd met veel plezier. “Ik had fijne collega’s, er was altijd een goede sfeer en begeleiding en de laagdrempeligheid zorgde voor een familiair gevoel”.

Toch besloot Monique om Huijbregts Groep na 8 jaar te verlaten. De reden hiervoor was dat zij op dat moment niet verder kon ontwikkelen binnen het bedrijf waardoor de uitdaging die zij nodig had steeds minder werd. Met een lach en een traan nam zij afscheid, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Nu, 12,5 jaar later, wordt deze uitdaging weer bij Huijbregts Groep gevonden. “Ik had nog wel eens contact met oud-collega’s en hoorde dat ze nog regelmatig over mij spraken op het werk. Niet veel later werd ik op de koffie uitgenodigd door Willem Huijbregts”. Inmiddels is het bedrijf weer gegroeid waardoor Monique een uitdagend en divers takenpakket op zich kan nemen in haar vertrouwde rol als teamleider in de productie.

Het was alsof ik nooit weg ben geweest. Ik ben in de tussentijd als persoon gegroeid en dat zorgt ervoor dat ik sterker in mijn rol sta”. Monique ziet zich haar pensioen inluiden bij Huijbregts, want dit is volgens haar altijd mogelijk als je wil werken en je het naar je zin hebt. “Als jij goed bent voor het bedrijf, dan zijn zij goed voor jou”. Huijbregts is trots dat Monique het op deze manier ervaart en is blij dat zij Huijbregts Groep weer komt versterken met haar enthousiasme en positieve werkmentaliteit.