Elke dag werken aan nog betere producten

Veilig en betrouwbaar voedsel is letterlijk van levensbelang. Als consument wil je zeker weten dat je het product dat je in de supermarkt koopt ook veilig kunt eten. En als producent wil je de garantie dat de grondstoffen die je in je producten verwerkt aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Bij Huijbregts houden we ons dan ook elke dag bezig met kwaliteit. Want onze poeders zijn in tal van voedingswaren verwerkt. Hoe we samen zorgen voor kwaliteit? Onze QA-afdeling legt het uit in deze blog.

We staan bij Huijbregts bekend om onze hoge kwaliteit, en dat willen we zo houden. Elke dag werken we eraan om onze producten nog beter te maken. Dat doen we op heel veel verschillende manieren. Zo werken Helena Hernando Pastor, Maartje Cuppen en Lizan van Rooij op de afdeling QA. Helena: ‘Binnen onze afdeling krijgen we dagelijks verschillende vragen van klanten. We merken bijvoorbeeld dat er meer aandacht komt voor allergenen, maar ook meer vragen over kwaliteitscertificeringen zoals biologisch, Halal & Kosher. Aan ons de taak om het antwoord op die vragen te vinden.’

Alles goed vastleggen
‘We leggen ook alles heel goed vast’, legt Helena uit. Ons softwaresysteem is er op gericht om de specificaties van de grondstoffen goed te documenteren waarbij de geheimhouding van het recept van onze klanten automatisch geborgd is.

Software
Omdat er bij QA steeds meer vragen komen over eventuele allergenen die in producten aanwezig kunnen zijn, is daar veel aandacht voor. In het hele bedrijf verwerken we geen noten, pinda’s, sesam of lupine. Daarnaast werken we in geur gescheiden, geconditioneerde ruimtes, zodat we kruisbesmetting zoveel mogelijk uitsluiten. Samen met onze softwareafdeling is een allergenenmanagementsysteem opgezet. Hierdoor kunnen we onze allergenen nog beter beheersen in onze productieomgeving. Een ander sterk punt van ons systeem is traceerbaarheid. Veel kwaliteitsnormen schrijven voor dat de traceerbaarheid van een product binnen 4 uur mogelijk moet zijn. Bij Huijbregts kunnen we dit in slechts een paar minuten!

Benieuwd hoe we op andere afdelingen omgaan met kwaliteit?

Niet alleen de afdeling QA houdt zich bezig met kwaliteit. Dat doen we bewust allemaal samen. Zo zijn er in het proces altijd meerdere checks. Zodat niet één persoon, maar verschillende personen op meerdere momenten controles doen.