schroef1000_300.jpg

Huijbregts Groep verbindt kinderen met techniek

kinderen huijbregts 360

 Menig werknemer van Huijbregts Groep heeft wel eens een club enthousiaste basisschoolkinderen voorbij zien komen. Kinderen van groep 6, 7 of 8 gaan samen op onderzoek uit om erachter te komen wat techniek nou eigenlijk is.

Ruud Bellemakers, bedrijfsdocent van Huijbregts Groep, heeft in samenwerking met Cindy Raaijmakers-Boudewijns van QliQ Primair Onderwijs een uniek programma ontwikkeld. Met dit programma maken kinderen op een interactieve manier kennis met techniek. 

Tijdens een rondleiding door de productie gaan kinderen aan de slag met tablets. Door goed rond te kijken wat er om hen heen gebeurt en door aandachtig te luisteren naar de rondleider, kunnen ze vragen  die op de tablets verschijnen beantwoorden.

Na de rondleiding gaan de kinderen zelf aan de slag om te ervaren wat ze in het bedrijf hebben gezien.
Zo gaan ze wegen, scannen, programmeren en bouwen. Want, wanneer kinderen interactief betrokken zijn bij een bedrijfsbezoek en zelf mogen ervaren, blijken ze een stuk meer te onthouden.

Op deze manier hopen we de jeugd te enthousiasmeren voor de groeiende technieksector!

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden en meld uw klas aan!

 

Dutch Technology Week 2018 staat voor de deur!

 
De 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 4 t/m 9 juni 2018. Eén week lang vieren we technologie: maatschappelijke uitdagingen komen aan bod, er is aandacht voor ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, én voor alle doelgroepen (studenten, jongeren, professionals en fans) zijn er inspirerende, innovatieve events.

Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. De DTW maakt de kracht en het bijzondere karakter van de hightech sector zichtbaar.

Met als kers op de taart de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 9 juni!

Op aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje 'in de keuken' van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! DTW 2018 Logo
Er is veel te zien, te doen en te beleven!

Huijbregts Groep is trotse partner van de DTW en staat tijdens de ontdekkingsroute op de Hotspot: High Tech Helmond - De Peel bij VDL (locatie Automotive Campus).

De High Tech Ontdekkingsroute is op zaterdag 9 juni van 11.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis!

Kijk voor meer informatie op www.dutchtechnologyweek.com

U bevindt zich hier: Home Organisatie Nieuws