Mengers1000x300

Artikelen

Kwaliteit, voedselveiligheid en leverbetrouwbaarheid

Kwaliteit, voedselveiligheid en leverbetrouwbaarheid
Voedselveiligheid staat bij Huijbregts hoog in het vaandel. Op alle mogelijke manieren wordt de voedselveiligheid geborgd, van inkoop tot productie, van logistiek tot kwaliteitscontrole. Huijbregts Groep is gecertificeerd volgens de wereldwijde standaard FSSC 22000 en Risk Plaza.
Huijbregts Groep doet er alles aan de kwaliteit en voedselveiligheid te borgen. Hiervoor is een eigen laboratorium en een proefkeuken ingericht, wordt een allergenenbeleid gevoerd en is het bedrijf als vanzelfsprekend gecertificeerd voor FSSC 22000 en Risk Plaza.

Laboratorium
In het eigen laboratorium worden standaard 100% ingangs- en uitgangscontroles uitgevoerd. Hier worden alle vooraf gestelde kwaliteitseisen gecontroleerd. De kwaliteitseisen zijn gebaseerd op de meest recente voedselveiligheidsstandaard waarvoor Huijbregts Groep gecertificeerd is (FSSC 22000 en Risk Plaza). Desgewenst kunnen aanvullende controles worden uitgevoerd op wens van de afnemer.

Allergenenbeleid
Huijbregts Groep stelt alles in het werk om kruisbesmetting tijdens de processen te minimaliseren. Hierbij enkele belangrijke maatregelen:
- Geen verwerking van noten, pinda's, lupine of sesam in het gehele bedrijf
- Kruisbesmettingsvraagstukken meetbaar maken met eiwitbenadering
- Beheer van actuele allergenen gegevens van verwerkte grondstoffen in systeem inclusief aanvullende eiwit-gegevens per grondstof, per allergeen.

Een van de onlangs gerealiseerde procesinnovaties zijn de High Care ruimtes. In deze ruimtes is kruisbesmetting geheel uitgesloten. 

 

U bevindt zich hier: Home