Historie

Historie

In 83 jaar tijd is Huijbregts Groep uitgegroeid van een lokaal familiebedrijf naar een internationale marktleider. Maar het familiegevoel blijft!

Kruidenmixen voor slagerijen

In 1936 startte Wim Huijbregts een bedrijf in Eindhoven. Hij begon met het mengen van kruiden en specerijen voor regionale slagerijen. De mixen werden onder andere gebruikt in worst- en gehaktproducten. In de jaren ’70 maakte het bedrijf een enorme groei door. Er kwam een nieuwe productielocatie in Helmond.

Poeder voor levensmiddelenindustrie

In december 1980 nam zoon Frans het bedrijf van zijn vader over. Hij zag dat er een nieuwe koers nodig was. De ambachtelijke slagerij was immers naar de achtergrond aan het verdwijnen en de vleesindustrie kreeg de overhand. Huijbregts stopte met de productontwikkeling en richtte zich op poeders voor levensmiddelenindustrie. Dit ging veel verder dan kruiden en specerijen. Onder Frans’ leiding werden hoogwaardige technologische innovaties doorgevoerd.

Productielocatie in Spanje

Sinds 2018 wordt de derde generatie, Willem, klaargestoomd om het bedrijf over te nemen. Hij zal degene zijn die in 2020 een nieuwe productielocatie van Huijbregts Groep in Spanje opent. Het bedrijf is dan in staat om vanuit Nederland en Spanje een groot gedeelte van de Europese markt direct te bedienen.